|
От
|
Глеб Денисов
|
|
К
|
Глеб Денисов
|
|
Дата
|
12.10.2000 16:30:01
|
|
Рубрики
|
Прочее;
|
|
Переведу-ка я кусочек
Надюсь, тов. Несамарскому будет интересно.
ЭСТОНИЯ ОТКАЗАЛАСЬ ОТ СОВЕТСКИХ КОРАБЛЕЙ. "Мы счастливы от того, что у нас хорошие отношения с западными странами" - говорит и.о. командующего ВМФ лейтенант Ахти Приймяги - "нам доверяют, и мы - хорошие партнёры."
По словам Приймяги, причиной того, что Эстонии подарили больше военных кораблей, чем другим, может быть то, что после восстановления независимости, Эстония приняла твёрдое решение использовать как можно меньше советской техники для вооружения своей армии.
«В случае ВМФ решили вообще практически не использовать советские корабли,» - говорит Приймяги – «поэтому у Эстонии потребность в военных кораблях больше, чем у Латвии и Литвы, которые приняли на вооружение корабли советского производства.»
EESTI LOOBUS NÕUKOGUDE LAEVADEST. "Oleme õnnelikud, et meil on Lääneriikidega head suhted," ütles mereväe ülema kohusetäitja leitnant Ahti Piirimägi. "Meid usaldatakse ja me oleme head koostööpartnerid."
Piirimägi sõnul võib olla põhjus, miks Eestile on rohkem sõjalaevu kingitud, selles, et Eesti võttis pärast taasiseseisvumist vastu kindla otsuse kasutada oma sõjajõudude relvastamisel nii vähe nõukogude tehnikat ja relvastust kui võimalik.
"Mereväe puhul otsustati nõukogude laevu praktiliselt üldse mitte kasutusele võtta," rääkis Piirimägi. "Eestil oli seega vajadus sõjalaevade järgi suurem kui Lätil ja Leedul, kes võtsid kasutusele nõukogude päritolu laevad."