От Oleh Nemchinov Ответить на сообщение
К All Ответить по почте
Дата 07.04.2007 10:09:19 Найти в дереве
Рубрики 1941; Версия для печати

Отголосок Войны

Короткая анотация. Снаряд нашли в Суховоле (Городоцкий район Львовской области), это тот же район который часто "поститься" в контексте оставленой в 41-м году советской БТТ.
Поскольку сообщаеться что найден "потужний танковий снаряд" могу предположить что это может быть 152-мм для КВ-2 (если это не журноламерство, потума как понять каким образом они определили что снаряд ТАНКОВЫЙ я не пойму)
Танковий трофей
30 березня 2007

У придорожній канаві села Суховоля знайдено потужний воєнний снаряд.

Оригінальні і доволі небезпечні сюрпризи несподівано виринають на світ після багаторічного сну. У середу, попопудні, у селі Суховоля на Городоччині місцевий підприємець, власник кафе «Жабка» Тарас Терендій у придорожній канаві виявив потужний танковий снаряд часів Другої світової війни.

Про сенсаційну знахідку добродій Терендій дізнався від свого приятеля. «Ти що, Тарасе, снарядами торгуєш? Навіщо розкидаєш їх по вулиці?» -- напівсерйозно запитав той. Чоловік сприйняв це як невдалий жарт, однак військова знахідка виявилися цілком реальною. За декілька десятків метрів від «Жабки», неподалік від церкви та селянських хат, у канаві притаїлося подовгувате металеве диво, від якого краще триматися на піонерській відстані. А поруч валявся денотатор від снаряда...

-- Нещодавно ми потічок прочищали. Ось так снаряд і виплив з-під намулу, -- розповів «Погляду» мешканець Суховоля, депутат Львівської обласної ради Ярослав Коржинський. – Не виключено, що тут можуть бути й інші воєнні трофеї. Тому ми огородили це місце і зателефонували у міліцію та в МНС.

Депутат розповів, що на місці знахідки зараз цілодобово чергують місцеві правоохоронці. Не дай Боже підпустити близько до снаряда цікавих селян, особливо жвавих дітлахів. Адже невідомо, чи не заманеться небезпечній знахідці вибухнути від найменшого дотику чи іскри. А вчора для знешкодження снаряда до Суховоля мали прибути безстрашні хлопці зі служби саперів ГУ МНС України у Львівській області. Місцеві мешканці припускають, що у канаві можуть бути й інші військові трофеї.

Богдан МАЗУР, „Новий погляд”