От Miguel Ответить на сообщение
К Miguel Ответить по почте
Дата 19.03.2005 14:52:19 Найти в дереве
Рубрики Прочее; Россия-СССР; Версия для печати

Вот соответствующие кусочки из стенограммы:

ЛИТВИН: Але ми повинні прийняти рішення в інтересах країни, я це наголошую. Можливо принісши в жертву інтереси учасників передвиборчого марафону. Найбільш реальна з них, це я як... найбільш реальне і можливе політичне рішення, не правове, яке під собою не має на сьогоднішній день правової бази, це, враховуючи взаємні звинувачення у масових порушеннях, а ці взаємні звинувачення звучать і кожна сторона каже, да, були з одного боку порушення і з іншого, і говорять, що це масовий характер мали. Тоді логічно постає питання про необхідність політично визнати вибори такими, що не відбулися через неможливість встановлення реального волевиявлення людей - це політична оцінка.

.....................

12:54:40
СИМОНЕНКО П.М.
Симоненко фракція комуністів. Шановні колеги, шановні радіослухачі. Приймаючи рішення ми повинні, на мій погляд, виходити з того, що фальсифікація виборів відбулася як у першому турі (і тут основна була фальсифікація), так і у другому турі.
По-друге. Ми повинні виходити з того, щоб розібратися і взагалі вдарити по рукам злодіям і шахраям, ще розібратися і в тому з розумінням, що цю фальсифікацію робили, починаючи з дільничних комісій в залежності від того, які політичні сили як впливали через формування, через вказівки дільничним комісіям по всій території України впливали на фальсифікацію виборів. Тому мені здається, що фальсифікація виборів, в першу чергу, відбувалася на рівні дільничних і окружних комісій, а це відбувалося, на жаль, по всій Україні, як на Заході, так і на Сході. Бо на одній території одні політичні сили впливають на адміністративний ресурс, на іншій території - інші політичні сили. Тому, мені здається, і треба розглядати так, що ...
ГОЛОВА. Так, дякую.