От Евгений Путилов
К Ярослав
Дата 24.07.2000 18:21:36
Рубрики Современность; Униформа;

Re: Спасибо. А есть четко разработанный...

устав, какие ордена и за что даются?
И еще: что за орден "Знак Президента"? Я слышал про награждения им.
>Знак Ордена Держави
>Знак Ордена Князя Ярослава Мудрого I ступеня
>Знак Ордена "За Заслуги" I ступеня
>Знак Ордена Богдана Хмельницького I ступеня
>Знак Ордена "За Мужність" I ступеня
>Знак Ордена Княгині Ольги I ступеня
>Медаль "За Військову Службу Україні"
>Медаль "За Бездоганну Службу" I ступеня
>Іменна Вогнепальна Зброя пістолет "Форт - 12"

От Александр Стукалин
К Евгений Путилов (24.07.2000 18:21:36)
Дата 24.07.2000 20:22:18

Награды украины

http://www.elitprofi.com.ua/RUS/index.htm

С уважением.

От Евгений Путилов
К Александр Стукалин (24.07.2000 20:22:18)
Дата 24.07.2000 20:29:47

Re: Спасибо.(-)



От Ярослав
К Александр Стукалин (24.07.2000 20:22:18)
Дата 24.07.2000 20:23:13

Re: Награды украины

>
http://www.elitprofi.com.ua/RUS/index.htm

>С уважением.
спасибо а то у меня букмарк к нему пропал

От Ярослав
К Евгений Путилов (24.07.2000 18:21:36)
Дата 24.07.2000 19:36:30

Герой України

СТАТУТ
відзнаки Президента України "ГеройУкраїни"
І. Загальні положення
1. Відзнаку Президента України"Герой України" (далі - відзнака "ГеройУкраїни") встановлено для нагородженнягромадян України за здійснення визначногоособистого геройського вчинку та трудовогоподвигу.
2. Нагородження відзнакою "Герой України"здійснюється Указом Президента України.
3. Особі, нагородженій відзнакою "ГеройУкраїни", вручається орден "Золота Зірка"за здійснення визначного геройського вчинку, абоорден Держави - за трудовий подвиг.
4. Особа, удостоєна ордена "Золота Зірка", уразі здійснення нею трудового подвигу може бутиудостоєна ордена Держави, а особа, удостоєнаордена Держави, у разі здійснення неюгеройського вчинку може бути удостоєна ордена"Золота Зірка".
5. Нагородження відзнакою "Герой України"вдруге з врученням одного й того ж ордена непроводиться.
6. Нагородження відзнакою "Герой України"може бути проведено посмертно.
7. Ніхто не має права позбавити нагородженоговідзнакою "Герой України" його нагороди.

II. Порядок представлення до нагородженнявідзнакою "Герой України"
8. Подання про нагородження відзнакою"Герой України" вносять на ім'я ПрезидентаУкраїни Голова Верховної Ради України,Прем'єр-міністр України, Генеральний прокурорУкраїни, Голова Конституційного Суду України,Голова Верховного Суду України, керівникиміністерств та інших центральних органіввиконавчої влади, уряду Автономної РеспублікиКрим, обласних, Київської та Севастопольськоїміських державних адміністрацій.
9. Клопотання про нагородження відзнакою"Герой України" осіб рядового,сержантського та офіцерського складу ЗбройнихСил України, військ і органів внутрішніх справ,Служби безпеки України, Національної гвардіїУкраїни, Прикордонних військ України, з'єднань,військових частин та спеціалізованих формуваньсил Цивільної оборони України порушуютьсявідповідно Міністерством оборони України,Міністерством внутрішніх справ України, Службоюбезпеки України, Національною гвардією України,Державним комітетом у справах захистудержавного кордону України, МіністерствомУкраїни з питань надзвичайних ситуацій та усправах захисту населення від наслідківЧорнобильської катастрофи.
10. Нагородження відзнакою "Герой України"проводиться за поданням Комісії по державнихнагородах України при Президентові України наім'я Президента України.
Рішення про нагородження особи відзнакою"Герой України" приймається двома третинамиголосів членів Комісії таємним голосуванням.
11. До подання додається нагородний листустановленого зразка, в якому зазначаютьсяконкретні заслуги особи, що стали підставою дляпорушення клопотання про нагородження відзнакою"Герой України".

III. Порядок вручення відзнаки "ГеройУкраїни"
12. Відзнаку "Герой України"вручає, як правило, Президент України.
13. За дорученням Президента України відзнаку"Герой України" можуть вручати ГоловаВерховної Ради України, Прем'єр-міністр України,Генеральний прокурор України, ГоловаКонституційного Суду України, Голова ВерховногоСуду України.
14. Нагородженому відзнакою "Герой України"вручається орден, мініатюра ордена, орденськакнижка.

IV. Порядок носіння відзнаки "ГеройУкраїни"
15. Орден відзнаки "Герой України"носиться на правому боці грудей.
За наявності в нагородженого інших відзнакПрезидента України орден відзнаки “ГеройУкраїни" розміщується вище них.
16. У випадку, коли особа удостоєна ордена"Золота Зірка" і ордена Держави, їх носятьобидва.
17. Замість ордена нагороджений може носитимініатюру ордена або орденську планку, якірозмішуються вище мініатюр і планок іншихвідзнак Президента України-

V. Видача дублікатів відзнаки "ГеройУкраїни" та орденської книжки
18- У разі втрати (псування) орденавідзнаки "Герой України" дублікат невидається.
Комісією по державних нагородах України приПрезидентові України може бути видано копіюордена з недоро-гоцінного металу.
19. У разі втрати (псування) мініатюри ордена абоорденської книжки може бути видано їх дублікати-

VI. Порядок зберігання відзнаки "ГеройУкраїни"
20. Ордени відзнаки "ГеройУкраїни", мініатюри орденів та орденськікнижки зберігаються у Відділі державних нагородАдміністрації Президента України.
21. Після смерті нагородженого відзнакою "ГеройУкраїни" орден, мініатюра ордена та орденськакнижка залишаються в сім'ї померлого як пам'ять.
22. У разі нагородження особи відзнакою "ГеройУкраїни" посмертно орден, мініатюра ордена таорденська книжка передаються сім'їнагородженого-
23. Орден відзнаки "Герой України", мініатюраордена та орденська книжка можуть бути переданіспадкоємцями померлого до Комісії по державнихнагородах України при Президентові України напостійне зберігання без права повернення.
24. Ордени відзнаки "Герой України" у виглядікопій можуть бути передані музейним закладамУкраїни та Іноземних держав для тимчасовогоекспонування.
Порядок передачі, обов'язки сторін, строкекспонування копій орденів та інші умовивизначаються окремою угодою

От Ярослав
К Евгений Путилов (24.07.2000 18:21:36)
Дата 24.07.2000 18:59:09

За військову службу Україні

ПОЛОЖЕННЯ
про відзнаку Президента України — медаль"За військову службу Україні"
1. Відзнакою Президента України — медаллю "За військову службу Україні" (далі — медаль "За військову службу Україні") нагороджуються військовослужбовці Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Прикордонних військ України, внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Цивільної оборони України та інші особи.
2. Нагородження медаллю "За військову службу Україні" проводиться:
за особисту мужність і відвагу, самовіддані дії, виявлені у захисті державних інтересів України;
за досягнення високої бойової готовності військ і забезпечення обороноздатності України; за зразкове виконання військового обов'язку; за виконання спеціальних завдань щодо забезпечення державної безпеки України; за заслуги в охороні державного кордону України; за 25 років бездоганної військової служби.
3. Нагородження медаллю "За військову службу Україні" здійснюється Указом Президента України.
4. Медаллю "За військову службу Україні" можуть бути нагороджені іноземні громадяни та особи без громадянства.
5. Нагородження медаллю "За військову службу Україні" може бути проведено посмертно.
6. Нагородження медаллю "За військову службу Україні" військовослужбовців та прирівняних до них осіб проводиться за поданням Міністерства оборони України, командування Національної гвардії України, Прикордонних військ України, керівництва Служби безпеки України, Управління державної охорони України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, голів обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.
Клопотання про нагородження медаллю "За військову службу Україні" може порушувати Комісія по державних нагородах України при Президентові України.
7. Висунення кандидатур здійснюється, як правило, у військовому формуванні, де проходить службу особа, яку представляють до нагородження.
До подання додається нагородний лист установленого зразка.
8. Вручення медалі "За військову службу Україні" проводиться Президентом України або за його уповноваженням керівником відповідного міністерства, іншого органу виконавчої влади, командувачем відповідного військового формування, командиром військової частини, Головою Комісії по державних нагородах України при Президентові України.
9. Нагородженому медаллю "За військову службу Україні" вручаються медаль і посвідчення до неї.
10. Медаль "За військову службу Україні" носять на грудях зліва і за наявності у нагородженого відзнак Президента України — орденів князя Ярослава Мудрого, "За заслуги", Богдана Хмельницького, "За мужність" — розміщують після них.
11. Позбавлення медалі "За військову службу Україні" може бути проведено Президентом України у разі засудження нагородженого за тяжкий злочин — за поданням суду на підставі та в порядку, встановленому законодавством України.
12. Уразі втрати (псування) медалі "За військову службу Україні" та посвідчення до неї дублікати, як правило, не видаються, їх може бути видано, як виняток, за умови, що нагороджений не міг запобігти втраті (псуванню) медалі та посвідчення.
ІЗ. Дублікати медалі "За військову службу Україні" та посвідчення до неї видаються відповідно до рішення Комісії по державних нагородах України при Президентові України за кошти нагородженого або безплатно.
14. Уразі нагородження особи медаллю "За військову службу Україні" посмертно медаль та посвідчення до неї передаються сім'ї нагородженого. Якщо у нагородженого немає сім'ї, медаль та посвідчення до неї залишаються у Відділі державних нагород Адміністрації Президента України.
15. Медаль "За військову службу Україні" та посвідчення до неї, що належали особі, позбавленій медалі, підлягають поверненню до Відділу державних нагород Адміністрації Президента України

От Ярослав
К Евгений Путилов (24.07.2000 18:21:36)
Дата 24.07.2000 18:56:58

Орден БогданаХмельницького

СТАТУТ
відзнаки Президента України 'Орден БогданаХмельницького'
1. Відзнаку Президента України "Орден Богдана Хмельницького" (далі — орден Богдана Хмельницького) засновано для нагородження громадян України за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, зміцненні обороноздатності та безпеки України.
2. Орден Богдана Хмельницького має три ступені:
орден Богдана Хмельницького І ступеня, орден Богдана Хмельницького II ступеня, орден Богдана Хмельницького III ступеня. Найвищим ступенем ордена є І ступінь. Нагородження орденом Богдана Хмельницького здійснюється послідовно: третім ступенем, другим ступенем, першим ступенем.
3. Орденом Богдана Хмельницького І ступеня нагороджуються:
військовослужбовці та службовці Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України, Прикордонних військ України, Служби безпеки України, Управління державної охорони України, Цивільної оборони України за визначні заслуги у справі захисту України та її народу.
4. Орденом Богдана Хмельницького II ступеня нагороджуються:
військовослужбовці та службовці Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України, Прикордонних військ України, Служби безпеки України, Управління державної охорони України, Цивільної оборони України за особливу хоробрість, самовідданість і мужність, виявлені у захисті державних інтересів України;
учасники бойових дій у період Великої Вітчизняної війни 1941—1945 рр. з нагоди 60-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні.
5. Орденом Богдана Хмельницького III ступеня нагороджуються:
військовослужбовці та службовці Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України, Прикордонних військ України, Служби безпеки України, Управління державної охорони України, Цивільної оборони України за особисту мужність і героїзм, виявлені під час виконання військового і службового обов'язку в умовах, пов'язаних з ризиком для життя;
учасники бойових дій у період Великої Вітчизняної війни 1941—1945 рр., які виявили зразки мужності і самопожертви у боротьбі з фашистськими загарбниками.
6. Нагороджені орденом Богдана Хмельницького іменуються лицарями ордена Богдана Хмельницького.
7. Подання про нагородження орденом Богдана Хмельницького вносить Міністр оборони України, Міністр внутрішніх справ України, Голова Державного комітету у справах охорони державного кордону України, Начальник Управління державної охорони України, Командуючий Національною гвардією України, Голова Служби безпеки України, Начальник Цивільної оборони України.
8. Орден Богдана Хмельницького вручає Президент України або за його уповноваженням керівник відповідного міністерства, комітету, місцевого органу влади і самоврядування, військового формування.
9. Нагородження орденом Богдана Хмельницького може бути проведено посмертно.
10. Орден Богдана Хмельницького І ступеня носять на шийній стрічці, орден Богдана Хмельницького II і III ступеня — на грудях з лівого боку.
11. У разі нагородження особи орденом Богдана Хмельницького посмертно знак ордена та орденська книжка передаються сім'ї нагородженого.
12. Знак ордена Богдана Хмельницького та орденська книжка після смерті нагородженого можуть бути передані спадкоємцями померлого до Комісії по державних нагородах України при Президентові України на постійне зберігання без права повернення.
13. Похорон лицаря ордена Богдана Хмельницького відбувається з військовими почестями

От Ярослав
К Евгений Путилов (24.07.2000 18:21:36)
Дата 24.07.2000 18:53:55

"За Мужність"


СТАТУТ
відзнаки Президента України — ордена "Замужність"
І. Загальні положення
1. Відзнакою Президента України — орденом "За мужність" (далі — орден "За мужність") нагороджуються військовослужбовці, працівники правоохоронних органів та інші особи за особисту мужність і героїзм,виявлені при рятуванні людей, матеріальних цінностей під час ліквідації наслідків стихійного лиха, пожеж та за інших надзвичайних обставин, у боротьбі зі злочинністю, а також при виконанні військового, службового, громадянського обов'язку в умовах, пов'язаних з ризиком для вжиття.
2. Орденом "За мужність" нагороджуються громадяни України, а також іноземні громадяни та особи без громадянства.
3. Нагородження орденом "За мужність" здійснюється Указом Президента України.
4. Орден "За мужність" має три ступені:
орден "За мужність" І ступеня, орден "За мужність" II ступеня, орден "За мужність" III ступеня. Найвищим ступенем ордена є І ступінь. Нагородження орденом "За мужність" проводиться послідовно, починаючи з III ступеня.
5. Нагороджений орденом "За мужність" будь-якого ступеня іменується кавалером ордена "За мужність".
6. Орден "За мужність" І ступеня має знак ордена — хрест і зірку ордена, II і III ступеня — тільки знак ордена.
7. Нагородження орденом "За мужність" може бути проведено посмертно.
8. Позбавлення ордена "За мужність" може бути проведено Президентом України у разі засудження нагородженого за тяжкий злочин — за поданням суду на підставі та в порядку, встановленому законодавством.
II. Порядок представлення до нагородженняорденом "За мужність".
9. Подання про нагородження орденом "За мужність" вносять на ім'я Президента України Верховна Рада України, Кабінет Міністрів України, Верховний Суд України, Конституційний Суд України, Генеральна прокуратура України, міністерства, інші центральні органи виконавчої влади. Уряд Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації.
Нагородження орденом "За мужність" військовослужбовців та прирівняних до них осіб проводиться за поданням Міністерства оборони України, командування Прикордонних військ України, Національної гвардії України, керівництва Служби безпеки України, Управління державної охорони України, Міністерства внутрішніх справ України.
Подання про відзначення орденом "За мужність" може вносити також Комісія по державних нагородах України при Президентові України.
У поданні зазначаються заслуги, що стали підставою для представлення особи до нагородження.
10. До подання додається нагородний лист встановленого зразка.
11. Клопотання про нагородження особи орденом "За мужність" порушується перед вищим органом, організацією, військовим командуванням. Висунення кандидатур здійснюється, як правило, в трудовому колективі (військовому формуванні), де працює (проходить службу) особа, яку представляють до відзначення.
Пропозиції про нагородження можуть вносити органи місцевого самоврядування.
III. Порядок вручення ордена "За мужність"
12. Вручення ордена "За мужність" проводиться в обстановці урочистості і широкої гласності.
13. Орден "За мужність" вручає Президент України або за його уповноваженням Голова Верховної Ради України та його заступники. Прем'єр-міністр України, Перший віце-прем'єр-міністр України, віце-прем'єр-міністри України, Голова Верховного Суду України, Голова Конституційного Суду України, Генеральний прокурор України, Голова Комісії по державних нагородах України при Президентові України, керівник відповідного міністерства, іншого центрального органу виконавчої влади. Голова Верховної Ради Автономної Республіки Крим, Голова Ради Міністрів Автономної Республіки Крим, голова обласної. Київської, Севастопольської міських державних адміністрацій, командувач відповідного військового формування.
14. Нагородженому орденом "За мужність" вручаються:
до І ступеня — знак ордена — хрест, зірка ордена, орденська книжка;
до II і III ступеня — знак ордена — хрест, орденська книжка.
IV. Порядок носіння нагородних знаків ордена"За мужність"
15. Знак ордена "За мужність" І ступеня — хрест носять на шийній стрічці, зірку ордена — з лівого боку грудей.
16. Знак ордена "За мужність" II і III ступеня — хрест носять з лівого боку грудей.
V. Видача дублікатів нагородних знаків ордена"За мужність" та орденської книжки до нього
17. У разі втрати (псування) нагородних знаків ордена "За мужність" та орденської книжки дублікати, як правило, не видаються. Їх може бути видано, як виняток, лише за умови, що нагороджений не міг запобігти втраті (псуванню) нагородних знаків, орденської книжки.
18. Дублікати нагородних знаків ордена "За мужність" та орденської книжки видаються відповідно до рішення Комісії по державних нагородах України при Президентові України за кошти нагородженого або безплатно.
VI. Порядок зберігання нагородних знаків ордена"За мужність" та орденських книжок до нього
19. Знаки ордена — хрести, зірки ордена "За мужність" та орденські книжки зберігаються у Відділі державних нагород Адміністрації Президента України.
20. У разі нагородження особи орденом "За мужність" посмертно нагородні знаки та орденська книжка відповідного ступеня ордена передаються сім'ї нагородженого.
' 21. Нагородні знаки ордена "За мужність" та орденська книжка після смерті нагородженого залишаються в сім'ї померлого як пам'ять. Якщо у померлого нагородженого немає сім'ї, нагородні знаки та орденська книжка підлягають поверненню до Адміністрації Президента України.
22. Нагородні знаки ордена "За мужність" та орденська книжка можуть бути передані сім'єю померлого або посмертно нагородженого державним музейним закладам України для тимчасового експонування. Порядок передачі, обов'язки сторін, строк експонування відзнаки та інші умови визначаються окремою угодою.
23. Нагородні знаки ордена "За мужність" та орденська книжка, що належали особі, позбавленій ордена "За мужність", підлягають поверненню до Адміністрації Президента України.


От Ярослав
К Евгений Путилов (24.07.2000 18:21:36)
Дата 24.07.2000 18:39:47

"Іменна вогнепальна зброя"

Президент України
м. Київ
29 квітня 1995 року № 341/95
ПОЛОЖЕННЯ
про відзнаку Президента України "Іменнавогнепальна зброя"
1. Відзнаку Президента України "Іменна вогнепальна зброя" (далі — відзнака "Іменна вогнепальна зброя") засновано для нагородження за особисті заслуги у забезпеченні обороноздатності України, недоторканності її державного кордону, підтримці високої бойової готовності військ, зміцненні національної безпеки, боротьбі зі злочинністю, захисті конституційних прав і свобод громадян, за бездоганну багаторічну службу, зразкове виконання військового та службового обов'язку, виявлені при цьому честь і доблесть.
2. Відзнакою "Іменна вогнепальна зброя" є пістолет. Нею нагороджуються особи офіцерського складу Збройних Сил України, Прикордонних військ України, інших військових формувань, утворених відповідно до законодавства України, Служби безпеки України, органів Міністерства внутрішніх справ України та державні службовці, які мають офіцерське звання.
3. Клопотання про нагородження відзнакою "Іменна вогнепальна зброя" порушує керівник міністерства, іншого центрального органу державної виконавчої влади, командуючий військовим формуванням. У клопотанні зазначаються заслуги особи, що стали підставою для його порушення.
4. Відзнаку "Іменна вогнепальна зброя" разом із посвідченням про нагородження нею та бойовим комплектом у кількості 16 патронів вручає Президент України або за його уповноваженням керівник міністерства, іншого центрального та місцевого органу виконавчої влади, органу місцевого самоврядування, військового формування*.
5. Зброя, що є відзнакою "Іменна вогнепальна зброя", має бути зареєстрована в органах внутрішніх справ за місцем проживання нагородженого і зберігається у порядку, що визначається Міністерством внутрішніх справ України.
* Стаття 4 — зі змінами, внесеними Указом Президента України від 27 січня 1999 року № 70.
6. Особи, нагороджені відзнакою "Іменна вогнепальна зброя", мають право зберігати її, носити і застосовувати. Вони повинні неухильно додержувати правил зберігання, носіння і застосування зброї.
Порядок застосування зброї під час виконання службових обов'язків чи в інших випадках визначається законодавством України.
Передача зброї, що є відзнакою "Іменна вогнепальна зброя", іншим особам або відчуження її забороняється.
7. У разі втрати (псування) посвідчення до відзнаки "Іменна вогнепальна зброя" дублікат не видається. Його може бути видано, як виняток, лише за умови, що нагороджений не міг запобігти втраті (псуванню) посвідчення. Дублікат зброї, що є відзнакою "Іменна вогнепальна зброя", не видається.
8. Позбавлення відзнаки "Іменна вогнепальна зброя" може бути проведено Президентом України у разі:
засудження нагородженого за тяжкий злочин — за поданням суду на підставі та в порядку, встановленому законодавством;
порушення нагородженим вимог пункту 6 цього Положення та Закону України "Про зброю".
9. Зброя, що є відзнакою "Іменна вогнепальна зброя", і посвідчення про нагородження, що належали особі, позбавленій відзнаки, а також після смерті нагородженого здаються до органу внутрішніх справ.

От ARTHURM
К Ярослав (24.07.2000 18:39:47)
Дата 24.07.2000 18:59:51

Re: "вогнепальна зброя"

Добрый день!

Вопрос не по теме.
А на Украине разрешено приобетение, ношение, хранение огнестрельного короткоствольного гражданам? Каковы правила выдачи лицензий?

С уважением ARTHURM