|
От
|
Павел Войлов (Т-28А)
|
|
К
|
объект 925
|
|
Дата
|
15.11.2009 15:14:20
|
|
Рубрики
|
Армия; Память;
|
|
Кстати, Алексей, вот еще интересно про молоко и коров
Приветствую,
"Ну наша сім'я вижила тому, що в нас була дійна корова і бик сементальської породи. Сірі, такі здорові. І корова оказалась ялова, і вони були змушені продати оцього бика, шоб купить таку паршивеньку коровоньку, але вона доїлася. Я ж кажу, четверо дітей, і у дідуся, і в дяді уже попухли ноги. Я пам'ятаю: мама виміняла корову і оце цим молоком спасалися, таким чином вижили, оце корови спасали. Ділилися люди між собою. Я пам'ятаю: продуктів ніяких не було, оце шо мама наварила оцього борщу з бур'яну, але були там і картошинки, такі, трохи більші за горох. Це та картопля була насипана в діжці і це вибирали цю картошку, вже її ніхто не чистив. Моїй сестрі десь було 5 років, ну вона: «Мамо, їсти, мамо, їсти», а їсти нема чого, то вона стане під дверми і гуде. А тут прийшла якась жінка, як кажуть, прохачка, ну видно, ще хуже, може, в неї дома нічого не було, то я пам'ятаю, шо мама насипала їй борщу, вона сіла там надворі і їсть. Таким чином ділилися, як у кого шо було, ділилися. Оце ж у нас дідусь, то в нього попухли ноги, він жив із батьковою сестрою і батьковим братом, так у їх трошки більше було їжі, бо дітей не було. Вони отдавали його їжу нам, пока в самих не почали пухнуть ноги, ну шоб не подохли ми, дітвора, а коли мама корову цю вже поміняла свою, то тоді вже ми їм давали молоко."
http://www.holodomor33.org.ua/category?id=6
"Ну наша семья выжила потому, что у нас была дойная корова и бык сементальськой породы. Серые, такие здоровые. И коровая оказалась яловая, и они были вынуждены продать этого быка, чтоб купить такую паршивенькую коровенку, но она доилась. Я же говорю, четверо детей, и у дедушки, и у дяди уже попухли ноги. Я помню: мама выменяла корову и вот этим молоком спасались, таким образом выжили, это коровы спасали. Делились люди между собой. Я помню: продуктов никаких не было, так что мама наварила этого борща из сорняка, но были там и картошинки, такие, немного большие чем горох. Так тот картофель был насыпан в кадке и так выбирали эту картошку, уже ее никто не чистил. Моей сестре где-то было 5 лет, ну она: "Мама, есть, мама, есть", а есть незачем , то она станет под дверьми и гудит. А здесь пришлая какая-то женщина, как говорят, просительница, ну видно, еще хуже, может, у нее дома ничего не было, так я помню, что мама насыпала ей борща, она села там на дворе и ест. Таким образом делились, как у кого что было, делились. Это же у нас дедушка, так у него попухли ноги, он жил с отцовской сестрой и отцовским братом, так у них немножко больше было пищи, потому что детей не было. Они отдавали его пищу нам, пока у самих не начали пухнут ноги, ну чтоб не подохли мы, детвора, а когда мама корову эту уже поменяла свою, то тогда уже мы им давали молоко."
С уважением, Павел