От Игорь Уткин Ответить на сообщение
К Mirek Wawrzynski
Дата 19.05.2004 12:33:09 Найти в дереве
Рубрики Прочее; Администрации; Объявления; Версия для печати

Re: Polski - добра мова, але не для кожного зрозуміла

Вельмишановний пане Міреку!
Прошу звернути Вашу увагу на те, що відстоювання соєї національної гідності та самосвідомості шляхом навмисного вживання своєї рідної мови в іншомовному сесрдовищі (оточенні), при тому, що той, хто це робить, сам одобре розуміє (і може спілкуватися) мову середовища, є звичайним проявом неповаги до оточення та побутового націоналізму (або нацизму, що однаково). Має місце елементарне порушення правил форуму. А якщо й при цьому застосовуються подвійні стандарти (з англомовними - англійською, з російськомовними - польскою), це ще й образа та виклик російськомовному оточенню. Тепер я остаточно перековався, що робите Ви це навмисно. Але з якою метою? Відстоювання державності Польші? Добра справа. Але виникає питання: Хіба хтось тут з неповагою відноситься до Польщі та поляків? Щось такого я не помічав. На що Ви це робите? Форум - це ж не політична демонстрація.
До Вас є тільки одне прохання. Якщо ви бажаєте, щоб шанували Вас, будь ласка, шануйте й тих (росіян), з ким Ви спілкуєтесь.
Якщо ж російська мова Вам огидна тільки тому "Что на нем разговаривал Ленин", то не забувайте будь ласка, що цією мовою розмовляли й розмовляюсь ще багато не зовсім поганих людей і демонструвати таке своє ставлення до усіх росйськомовних - не дуже розумна річ (якщо Ви не нацист, звичайно).
З повагою та надією на здоровий глузд серед предствниів великої польської нації.