|
От
|
Чистильщик
|
|
К
|
Т-28А
|
|
Дата
|
05.09.2005 21:48:00
|
|
Рубрики
|
WWII;
|
|
Re: Просьба к...
Eesti on iseseisev ja sõltumatu demokraatlik vabariik.
>Здравствуйте,
>Помогите, пожалуйста, с переводом (текст исключительно топичный), по ключевым словам только общий смысл и понятен...
>Pataljon pandi kokku novembris 1941. aastal Saaremaal, Haapsalus ja Tartus, kus formeerimine l?petati. Saadeti 2. augustil 1942. aastal Ukrainasse partisanide jahile, sealt rindeteenistusse Stalino ja Stalingradi alla. ?ksuse riismed toodi tagasi Eestisse 18. jaanuaril 1943. aastal, kus p?rast rindepuhkust mehed saadeti kas Eesti Leegioni v?i t?ienduseks 37. 287. ja 288. pataljonidele. ?ksuse ?lemaks oli algul major Renter ja hiljem rindeteenistuse ajal kapten. H. Riipalu. Saabus 22.11.1942 Surovkino'sse ja praktiliselt samal p?eval v?ttis osa kaitselahingutest. 31.12. 1942 t?mmati t?ielikult rindelt tagasi ja selleks ajaks oli ?ksus kaotanud 36 v?itlejat surnutena, 11 olid kadunud ja 96 olid saanud haavata. 42 meest autasustati 2. klassi Raudristiga ja ?ksus sai von Stumpfeld'ilt kirjaliku kiituse!
>С уважением,
>Павел
Батальон был сформирован в ноябре 1941 года на Сааремаа, в Хаапсалу и в Тарту.
2 августа 1942 года батальон был отправлен на уничтожение партизан на Украину,оттуда его перебросили на фронт под Сталино и Сталинград.
Оттуда остатки подразделения 18 января 1943 года были отведены обратно в Эстонию, где после отдыха из них сформировали 37, 287 и 288 батальоны Эстонского Легиона. Эти части были отданы под руководство майора Рентера и позже под руководство капитана Х. Риипалу.
22.11.1942 года части прибыли на фронт под Суровкино и сразу вступили в бой.
На 31.12.1942 36 героев были убиты, 11 пропали без вести, 96 были ранены. 42 человека были награждены Железными крестами 2 класса, и всем была объявлена личная благодарность от фон Штумпфельда.
С уважением, ЧИСТИЛЬЩИК.